Over mij

Als klein meisje was ik vaak “schooltje” aan het spelen met mijn zusjes en als oudste kleindochter hield ik elke zondag bij oma mijn nichtjes bezig met diverse spelletjes. Voor mij vanzelfsprekend werd ik schooljuf op de basisschool. Ik vond het geweldig! Het bedenken van aansprekende werkvormen, de kick wanneer een leerling de lesstof met plezier onder de knie kreeg en de gezelligheid in de groep. Ik dacht dit tot mijn pensioen te blijven doen. Maar ik haalde op een gegeven moment toch minder energie en voldoening uit mijn werk. Ik stopte er meer in dan dat ik eruit haalde. Ik nam ontslag. Wat nu? Een loopbaancoach was toen wel handig geweest 😉

In de bibliotheek heb ik de nationale beroepengids doorgespit en kwam steeds uit bij de categorie ‘communicatie’. Personeelswerk sprak mij aan, dus deed ik een korte opleiding tot medewerker personeelszaken en ging parttime aan de slag. Deze baan paste goed bij de levensfase waarin ik mij bevond met een jong gezin. Na een aantal jaren met veel plezier gewerkt te hebben, ging het toch weer ‘kriebelen’ om meer uitdaging in mijn werk te vinden. Na de studie Personeel & Arbeid werkte ik onder andere als interim personeelsadviseur bij diverse organisaties, waarna ik voor langere tijd terecht kwam bij een vereniging voor primair onderwijs. Met mijn eigen achtergrond als leerkracht paste deze werkomgeving heel goed bij mij.

Na de leergang duurzame inzetbaarheid realiseerde ik mij dat we onze medewerkers konden toerusten om duurzaam inzetbaar te blijven en hen hierbij goede begeleiding te bieden. Gegrepen door dit onderwerp volgde ik de opleiding tot loopbaanprofessional. Na enige jaren als interne loopbaancoach in het primair onderwijs gewerkt te hebben, maakte ik 1 januari 2022 de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap.

Als geregistreerd loopbaanprofessional bij de beroepsvereniging Noloc werk ik vanuit mijn eigen loopbaanpraktijk onder andere voor werkgevers in het primair onderwijs.

Mijn aanbod bestaat uit individuele loopbaancoaching, outplacement en begeleiding bij duurzame inzetbaarheid.

Wil je vrijblijvend kennismaken?

vlinder erna